Karaktärs skapande

För att skapa en rollspelskaraktär börja med att funder ut hur du vill att han eller hon skall vara. Vill du skapa en mäktig och barbarisk krigare som har svårt att hantera sin ilska men är mycket stark och mästare med sin yxa. Eller vill du spela en kraftfull magiker som inte kan slåss i fysisk strid särkilt bra men kan lätt förgöra sina motståndare med en lätt handrörelse och yttrandet av ett ord.

När du har föreställt dig den karaktär som du vill spela så skall du få börja med att välja en ras. I Sangean bor det många underliga varelser, många utav dessa saknar ett ordentligt medvetande och är därmed ospelbara. Men det finns fortfarande många varelser som har ett medvetande och kan därmed spelas utav en spelare. Dessa kan ha fysiska och mentala fördelar och nackdelar det står även här hur mycket din karaktär tål. Detta är i nästan alla fall endast en fatal skada men vissa tåliga raser tål något mer. Om det är första gången du spelar ett rollspel så är troligen en människa bäst att spela. Men det är inget måste.

Efter det så väljer du de egenskaper som du vill att din karaktär skall ha. Kom ihåg att det skall ha varit möjligt för karaktären att ha införskaffat sig dessa egenskaper. t.ex. så är det ganska otroligt att en varelse som har spenderat hela sitt liv i en djungel kan åka skidor eller att en varelse som har spenderat hela sin livstid i arktisk miljö skall kunna ha överlevnad med specialisering på djungel.

Efter det att du har valt dina egenskaper så får du välja en fördel. Du kan även välja att ta en nackdel för att få ytterligare en fördel. Du kan göra detta tills dess att du har fyra fördelar. Om inte spelledaren säger något annat.

När du har gjort detta så rekommenderar vi att du skriver en beskrivning på din karaktär. Denna beskrivning kan variera i storlek, från endast ett par rader till ett eller flera pappersark.

Karaktärs skapande

Sangean Eooyz